Mužská softballová reprezentácia, ktorá ma tento rok pred sebou Majstrovstvá Európy odohrala prípravné zápasy proti Chorvátsku. Ako prebiehali zápasy sa dozviete od hlavného trénera mužov, Jána Čecha:

O uplynulém víkendu proběhla v Trnavě série čtyř zápasů mezi Slovenskem a Chorvatskem v rámci přípravy na nadcházející ME v Kodani, které proběhne poslední týden v červenci. Oba dny se odehrály dva zápasy plus s tzv. tie-break s druhou metou obsazenou. Chorvaté zvítězili 3:1 na utkání,  slovenští hráči si připsali  výhru až v posledním zápase víkendu, zato proti nadhazovači, který právě našemu soupeři vítězně odházel zápas o bronz na posledním mistrovství Evropy. Negativem víkendu bylo bohužel zranění Tomáše Toky, který se zranil hned v prvním utkání při chytání odpalu. Nicméně i přes tuto nepříjemnost jsme odehráli dobré zápasy s kvalitním soupeřem.

Sobota: SVK-CRO 4:11, 5:6 – tie-break  3:3

Neděle: SVK-CRO 4:7, 7:0 – tie-break 3:2 (walk-off HR Peter Fecko)

Společnou akci již národní tým mít nebude a sejde se den před odletem na ME v sobotu 22.7. v Bratislavě. Nominaci uzavře realizační tým do 15.6.

Za realizační tým

Jan Čech

hlavní trenér