V druhom rozhovore sme oslovili prezidenta BK Apollo Bratislava pán Martina Brunegrafa, ktorého skôr zastihnete na baseballe, kde ešte stále pôsobí aj ako hráč, ale ako prezident sa stará aj o softball.

  1. Zrejme ťa poznajú v tvojom klube, ale mohol by som ťa poprosiť, aby si sa predstavil pre ostatných, ktorí budú článok čítať. Pochopiteľne nás zaujíma tvoja športová kariéra a aktivity v športe?

 Športu sa venujem od útleho detstva. Baseballu konkrétne od 12. rokov, kedy sa na mojej ulici podarilo partii nadšencov postaviť baseballové ihrisko. Momentálne pôsobím ako tréner a stále aktívny hráč v našom klube a reprezentácii.

Martin Brunegraf Apollo Bratislava
Martin Brunegraf
  1. Kedy si sa stal prezidentom klubu a čo ťa vlastne primälo vziať takúto náročnú pozíciu, ktorá vyžaduje celého človeka?

Za predsedu výkonného výboru som bol zvolený v roku 2013. Vo vedení klubu som nadviazal na skvelú prácu M. Repaského. Keďže som ambiciózny človek moja motivácia bola, je a bude posúvať klub po všetkých stránkach dopredu a patriť medzi európsku špičku. Pevne verím, že sa nám to s pomocou členov výkonného výboru, hráčok a hráčov podarí.

  1. V súčasnosti prežíva šport všeobecne ťažkú situáciu. Ako to zvládate vo svojom klube?

Situácia je zložitá nie len pre športovcov a my môžeme byť radi, že žijeme v dobe rýchleho internetu a múdrych aplikácií. Dúfame, že sa situácia už čoskoro zlepší a všetci sa vrátime na ihrisko. Dovtedy pokračujú všetky kategórie v príprave na sezónu prostredníctvom online tréningov.

  1. Ste v kontakte s ostatnými členmi organizačného výboru klubu a s trénermi?

Áno, sme v pravidelnom kontakte.

  1. Čomu sa venuješ v tejto dobe ty ako prezident a čomu sa venujete v klube?

Ako som už spomínal, všetky naše kategórie trénujú online. Vedenie sa zatiaľ snaží komunikovať s kompetentnými ľuďmi a úradmi tak, aby sme boli čo najlepšie schopní reflektovať na nové opatrenia. Okrem týchto mimoriadnych úkonov, pracujeme a pripravujeme všetko tak, ako počas normálnej situácie.

  1. Taká špekulatívna  otázka, čo by si urobil inak, keby si vedel, že príde takáto zložitá doba?

        Toto sú situácie, na ktoré sa jednoducho pripraviť nedá. Ja som rád, že máme v klube  šikovných, flexibilných ľudí, vďaka čomu sa nám darí túto dobu zvládať.

  1. Ako to vidíš, keď skončia všetky opatrenia, myslíš, že si deti, hráči nájdu znova cestu na ihrisko?

Som presvedčený, že sa všetci neskutočne tešia a hneď ako sa budeme dať sa uvidíme na ihriskách.

  1. Ako zvládate v tejto situácie finančné zabezpečenie klubu?

Zatiaľ sa nám darí situáciu zvládať. Príjem je samozrejme nižší, ale tým, že sa množstvo súťaží neodohralo klesla aj spotreba.

  1. Máš nejaký plán ako udržať klub pri živote a kam povedú cesty klubu v budúcnosti?

Klub je živý a zdravý a po prekonaní pandémie budeme pokračovať v jeho zveľaďovaní. V prvom rade sa zameriame na nábor nových hráčok a hráčov.

  1. Chystáte nejaký zmeny v infraštruktúre ihriska, či celého areálu?

Bez toho by to asi ani nemohlo fungovať. Úpravy a vylepšenia sa snažíme prinášať každý rok.

  1. Aký úspech v softbale si najviac ceníš?

3. miesto na European Cup 2017 v Montegranare

  1. Propagácia softbalu v médiách je komplikovaná, ako zvládate túto činnosť klubu? – Najväčší dôraz kladieme na sociálne siete, ktoré považujeme za najlepší a najlacnejší spôsob propagácie. Taktiež nám to prináša viditeľnosť, vďaka ktorej sa vieme dostať aj do televízie, alebo rádia.

13. Aký šport máš rád okrem softbalu?

Baseball a americký futbal, ktorý so snúbenicou pravidelne sledujeme. Rád si zahrám aj futbal, hokejbal.

  1. Čo by si na záver odkázal slovenským sofbalovým nadšencom?

Treba vydržať a tešiť sa na krásne momenty, ktoré ešte so softbalom zažijeme.

Ďakujem za rozhovor a držím palce do novej sezóny.

Autor foto – Pavol Teslík