Počas horúceho víkendu 29.-30.6.2024 hostilo tretie kolo Euroligy 2024 práve Slovensko. Obaja naši zástupcovia, BK Apollo Bratislava a SK Trnava Panthers, odohrali na svojich pôdach po dva zápasy aj v sobotu, aj v nedeľu. Všetky zápasy boli proti maďarským tímom Jánossomorja Rascals a Érd Wildcats.

Apollo si po víkende pripísalo po dve výhry a prehry. V prvom sobotnom zápase hladko zdolalo tím Jánossomorja Rascals v pomere 9:2. Druhý zápas vyšiel lepšie pre Rascals, keď Apollu nedovolili skórovať ani bod a vyhrali 7:0. Nedeľa ráno začala pre Apollo výborne, keď v prvom inningu ženy skórovali proti Érd Wildcats až dvanásť krát. Tie sa však nevzdali a postupne sa doťahovali. Po útočne atraktívnom zápase (Apollo 19 hitov, Érd 13 hitov) si po troch hodinách napokon víťazstvo vybojovali hráčky Apolla. V poslednom zápase v Bratislave diváci tiež mohli vidieť veľa dobrých odpalov (Apollo 22 hitov, Érd 24 hitov). V bodovej prestrelke ťahali za dlhší koniec hráčky z Maďarska a odviezli si cennú výhru 30:17.

Panthers sa darilo lepšie, keď si pripísali štyri výhry. V sobotu sa Érdu Wildcats nepodarilo proti výborne hrajúcej Trnave skórovať ani bod a zvíťazili 13:0 a 8:0. V nedeľu sa síce Jánossomorja Rascals podarilo dobehnúť pre tri body, ale to bolo z ich strany všetko a Trnava dvakrát vysoko vyhrala. (17:0 a 13:3).

Úryvok z facebookovej stránky SK Trnava Panthers:
„V každom zápase hrali naše ženy v obrane maximálne koncentrovane, obetavo a takmer bez chýb. V útoku zase predviedli veľké množstvo tvrdých a aj ďalekých odpalov, dva homeruny a agresívny beh po métach. Naše dievčatá si tak zaslúžene pripísali do celkovej tabuľky Euroligy 4 cenné výhry. „

Finálový turnaj, kedy sa rozhodne o Majstrovi Euroligy 2024, sa odohrá v chorvátskom Záhrebe 5.-6.10.2024

Viac o lige, kompletné výsledky: https://www.wbsceurope.org/en/events/2024-central-europe-womens-softball-euroleague/home

Fotky: facebook SK Trnava Panthers a Jánossomorja Rascals