V nedeľu – 8.1.2017 – si zorganizovala naša reprezentácia kadetiek U16 pod palcom Romana Rampáčka prípravný turnaj v softbale. Miestom činu sa stala športová hala Slovnaft vo Vlčom hrdle v Bratislave. Pozvanie nakoniec prijali dva tímy. Punc medzinárodného turnaja pridal tím výberu Brna – z tímov MBL Cats Brno a SK Brno-Sever. Tretím tímom bol tím Bat Breakers z Devínskej Novej Vsi, posilnený o hráčky z Apolla a Trnavy.

Všetky zápasy sa stali tvrdým súbojom nahadzovačiek a obrán. Útoky tímov sa snažili, ale bolo to o tom, kto urobí menej chýb v obrane. Hneď v prvom zápase na seba narazili oba slovenské tímy. Mirka Gombíková tentoraz v tíme Bat Breakers a Hanka Rudohradská z reprezentácie. Treba povedať, že obe nahadzovačky podali skvelý výkon, ale naše kadetky veľmi prekvapili na pálke, keď dokázali kontaktovať nadhod súperiek. Dramatický súboj vyvrcholil až v tie-breaku. Ten rozhodol tvrdý odpal Kiky Bohunickej a rýchlosť Terky Köpplovej a reprezentácia vyhrala 6-5 v 9.zmene.

softball slovakia 2017 bratislava  softball slovakia 2017 bratislava

V ďalšom zápase sa predstavil team z Brna v súboji s Bat Breakers. A znova to bol veľmi vyrovnaný zápas, keď nahadzovačky držali útoky na uzde. Nakoniec rozhodli menšie chyby v obrane a dravosť na métach. Výhra 2-1 pre Brno, ale Bat Breakers sa nemuseli vôbec hanbiť za svoje výkony. Osobne si myslím, že niektoré hráčky i herne príjemne prekvapili, avšak tím Romana Mocziho čaká ešte kopec tvrdej práce.

Tretí zápas medzi Brnom a reprezentáciou v podstate nič neriešil, nakoľko oba tímy už mali finále isté. Naša repre postavila na nadhod Kiku Bohunickú a na kečra Kaju Chladeckú. Cieľom bolo, aby tréneri videli hru poľa v obrane. Rovnako k tomu pristúpilo i Brno. A tak sa búšilo na pálke, bolo veľa hry v obrane – pričom bolo vidno kopec pekných obranných akcií, i pekných odpalov. Víťazstvo 12-9 si pripísalo Brno.

softball slovakia 2017    softball slovakia2017  softball slovakia 2017

Vo finále sa znova teda stretli rovnaký súperi ako v predchádzajúcom zápase. Na nadhod však už išli rýchlejšie nahadzovačky i skúsenejšie kečerky. U nás na prkno išla Danka Drgoňová a na kečra Kika Bohunická. Tvrdý súboj obrán nakoniec rozhodli individuálne chyby. Ale zápas to bol veľmi pekný a potešil nielen divákov, ale i oba tímy sa zhodli, že si skvele zahrali. A tak bez porážky turnaj vyhral výber Brna po víťazstve 3-1, pred našou kadetskou reprezentáciou a  Bat Breakers.

V našej reprezentácii účinkovali :
Danka Drgoňová, Hanka Rudohradská, Kika Bohunická, Alexandra Bohunická, Kaja Chladecká, Sabča Špaleková, Erika Deáková, Terka Köpplová, Lujza Čambálová, Lucka Hrušková, Katka Dudášová, Deniska Velická, Katka Farkašová, Lucka Tullalová a Terka Csomorová

headcoach – Roman Rampáček
coach – Katka Bohunická, Rišo Bohunický