Už o pár dní vycestujú naše ženy na Majstrovstvá Európy žien do Sant Boi (Španielsko). Tie sa uskutočnia 24. – 30.7.2022, v štyroch softballových areáloch: Sant Boi, Montjuic (Barcelona), Viladecans a Can Torelló (Gavà). O titul Majtra Európy zabojuje 21 krajín.

Hrací systém základných skupín však nebude taký, ako doteraz, kedy odohrali všetci v skupine vzájomné zápasy. V každej zo štyroch základných skupín sú prví dvaja automaticky v najlepšej dvanástke. Zvyšní traja, resp. štyria, v rámci každej skupiny (A, B, C, D), zabojujú celkom o štyri postupové priečky (z každej skupiny jedna), čím sa vytvorí skupina najlepších 12 tímov šapionátu po základnej časti. Tí, ktorým sa nepodarilo obsadiť postupovú priečku, už nebudú mať možnosť zasiahnuť do vrchnej skupiny. Týmto formátom sa vyhne zápasom veľmi silných a veľmi slabých tímov.

Slovensko sa nachádza v skupine D, spolu s Izraelom, Španielskom (v rámci skupiny proti nim nehrá), Dánskom, Fínskom a Maltou. Prvý zápas Slovenska je naplánovaný na nedeľu 24.7.2022 o 11:30 v Sant Boi. V ten istý deň Slovensko čaká neznámy súper, Fínsko, na rovnakom mieste o 14:00. V pondelok na ženy čaká posledný súper v rámci skupiny, Malta, o 10:00 vo Viladecans. Držte palce!

Zápasy budú vysielané prostredníctvom YouTube kanálu WBSC Europe.

Celý rozpis: 2022 WECh (europeansoftball.org)

Na Majstrovstvách Európy žien 2022 budú Slovensko reprezentovať: