Minulý víkend vyvrcholila Euroliga finálovým turnajom, ktorý sa konal v Trnave. Po troch odohratých turnajoch počas sezóny sa na ten finálový prebojovali: SK Prinz Zagreb, SK Trnava Panthers, BSK Medvednica a BK Apollo Bratislava. Ostatné trí tímy (Lady Pirates, Budapest Red Sox a Jánossomorja Rascals) odohrali zápasy o umiestnenie v Maďarsku.

SK Princ Zagreb vďaka prvému miestu po základnej časti, postúpil primo do nedeľného ranného zápasu o priamy postup do finále. Ostatná trojica hrala v sobotu o to, kto sa postaví Zagrebu do ranného zápasu. Veľký boj sa zohral v sobotnom poslednom zápase, kedy naši slovenskí zástupcovia odohrali vyše trojhodinový zápas. Zápas sa od začiatku priaznivejšie vyvíjal pre Trnavu a už vyzeralo, že je rozhodnuté. Apollo však zvýšilo obrátky a dobrým útokom sa postupne približovalo. Za stavu 13:13 išiel zápas do tie-breaku, kde bolo úspešnejšie Apollo a tak si po vyše troch hodinách zabezpečilo istotu medaile.

Nedeľný ranný zápas bol dlho vyrovnaný. Po chybách súpera spojených s dobrým útokom a obranou ťahalo Apollo za dlhší koniec. Po výhre 7:1 si zabezpečilo istotu finále. Trnava v nasledujúcom zápase zvládla úlohu favorita a zdolala Medvednicu 11:4. Pre Medvednicu tak Euroliga skončila a obsadzujú štvrté miesto.

Ďalšiu veľkú drámu mohli diváci vidieť v semifinálovom zápase medzi Princom Zagreb a Trnavou Panthers. Trnava sa postupne doťahovala a vyzeralo to, že by sme mohli vidieť slovenské finále. Princ si však výhru nenechal vziať a po výsledku 8:6 ich čakalo finále proti Apollu. Trnava tak v Eurolige 2022 berie bronzovú medailu. Gratulujeme!

Finále sa nieslo pod taktovkou Apolla, keď dovolili súperovi skórovať len raz a sami zaznamenali štrnásť dobehov. A tak sa Apollo stáva Majstrom Euroligy 2022! Gratulujeme!

BK APOLLO BRATISLAVA, Víťaz Euroligy 2022

Výsledky finálového turnaja
Celkové poradie